Jak tworzymy nasze diety cz.2

Jak pamiętacie w ostatnim artykule opisywaliśmy sposób tworzenia naszych diet.

Dziś troszkę o tym co Nas wyróżnia na tle innych Cateringów.

Jak już dobrze wiecie jeśli chcemy mieć zdrową i zbilansowaną dietę, to właśnie odpowiednie proporcje między białkami, węglowodanami i tłuszczami oraz regularność posiłków sprawiają, że osiągamy swoją wymarzoną sylwetkę. Podczas budowy masy mięśniowej czy podczas redukcji tkanki tłuszczowej.

Możliwe jest posiadanie diety o deficycie kalorycznym (ujemnym bilansie), który powoduje utratę masy ciała, jednak nieodpowiedni rozkład BTW prowadzi głownie do utraty tkanki mięśniowej, a nie tłuszczowej . Co jest bardzo mizernym rezultatem.

Jeśli chcemy przybrać na masie , powinniśmy zwiększyć ilość kalorii. Ale jeśli kalorie te będą głównie pochodzić z węgli i tłuszczy  ich nadmiar zamieni się w tkankę tłuszczową nie w mięśniową dlatego odpowiednie proporcje wszystkich makroskładników (btw)  ma ogromne znaczenie w kształtowaniu sylwetki.

Podczas konsultacji z Naszym dietetykiem możecie zauważyć, że ogromne znaczenie ma dla Nas utrzymanie masy mięśniowej lub jej wzrost a przy tym spalanie FATU. I tak też się dzieje. Mięsień jest odpowiednio odżywiony, a tkanka tłuszczowa odpowiednio spalana.

Zapotrzebowanie na kaloryczność Waszych diet ustalane jest głównie po konsultacji z dietetykiem, który przeprowadzając odpowiedni wywiad posługuje się również analizatorem do pomiaru składu ciała.

Co nas różni od innych Cateringów?

– Liczymy kalorie tylko z pełnowartościowych źródeł dzięki czemu organizm jest odpowiednio odżywiony, nie ma ochoty na podjadanie a samopoczucie jest bardzo na plus co motywuje do bycia aktywnym z racji energii jaką posiadacie.

– Naszym zadaniem jest  skomponować tak diety by Wasz organizm był odpowiednio odżywiony a nie głodzony! Zwracamy szczególną uwagę na rozkład makroskładników w diecie. Najważniejsze dla Nas jest zachowanie równowagi i spożywanie przez Państwa w odpowiednich proporcjach węglowodany, białka i tłuszcze.

– Makro rozłożone równomiernie w każdym posiłku dzięki czemu nie czujemy uczucia przepełnienia ale wrażenie sytości które utrzymuje się pomiędzy posiłkami.

– Dzięki odpowiednio zbilansowanym posiłkom,  na ogół o niskim indeksie glikemicznym cukier masz w normie 🙂